קטע מהעבודה

 

התמודדות עם המוות היא משימה קשה, אולם היא כמעט מחויבת המציאות, לאור התדירות בה בני האדם נפגשים עם חוויה מטלטלת זו. אנו למדים, כי כל התרבויות פיתחו דרכים להתמודד עם המוות, אשר השוני ביניהם גדול, אולם המכנה המשותף שלהם הוא הצורך להתייחס במידה מסוימת, כזו או אחרת, אל העובדה שחבר קרוב, איש משפחה או מנהיג, הלכו לעולם ואבד הקשר איתם. קיימים סוגים שונים של אבל, וכמו כן ברור כי סוגים שונים של אבל מעוררים תגובות שונות בקרב המשתמשים בהם. לאור האמור אין זה מפתיע, שטקסי אבל מסוימים עשויים להיות "מועילים" יותר מאחרים, בעוד שטקסי אבל אחרים עשויים להפוך אנשים למשותקים מרוב צער, ולהקשות על המשך התפקוד שלהם. לדוגמא, במחקר שערכו Tanhat  ואחרים (2016) נמצא, כי לטקסים מסורתיים באנטוליה, יש השפעה חיובית למדי על התושבים, וכי הפרעה של טקסים אלו בשל העובדה שהם נתפסים כ"פרימיטיביים) יכולה להיות השפעה נפשית שלילית על האנשים, שהורגלו כל חייהם להשתתף בטקסים אלו. לצד  האמור, יש לשים לב שלעיתים קרובות הספרות המחקרית מתייחסת לצורת האבל המערבית-נוצרית כצורת האבל "הבריאה" ו"הנכונה", ומדירה פרקטיקות אחרות וטקסים אחרים, שימושיים לא פחות, של אבל שנחקרו במדינות בעלות תרבות מוסלמית או במדינות בעלות תרבות בודהיסטית. (Oka et al, 2017)


תוכן עניינים

  1. 1.      על המשמעות וההשפעה של טקסי אבל
  2. 2.      טקסים דתיים מול טקסים חילוניים
  3. 3.      שאלת המחקר
  4. 4.      השערת המחקר
  5. 5.      ביבליוגרפיה

פרטים נוספים

הצעת מחקר בנושא  טקסי אבל

מק"ט

880454 

מספר עמודים

4

מספר מילים

1256

מספר מקורות בעברית

0

מספר מקורות באנגלית

5

מחיר (כולל מע"מ)

299 ₪


אפשרויות תשלום

אפשרויות התשלום לרכישת החומר האקדמי הם: כרטיסי האשראי המוכרים בארץ מכל הסוגים, PayPal, או העברה בנקאית (בתיאום טלפוני מראש ) 24 שעות ביממה.
מיד לאחר ביצוע ואישור התשלום העבודה תשלח למיל שהוזן בעת הרכישה. לתיאום תשלום דרך הטלפון ניתן להתקשר לטלפון מספר: 052-4041788


Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/academicstock/public_html/detail-page.php on line 444